Prins Carnaval Bartho de Jong uitgeroepen tot Maestro van Boskoop

Geschreven door: Roos Houtman

BOSKOOP - Harmonie Excelsior ging afgelopen week weer op zoek naar de Maestro van Boskoop. Tijdens deze bekende dirigeerwedstrijd gingen drie bekende Boskopers de strijd met elkaar aan om de titel 'beste amateurdirigent' op hun naam te kunnen schrijven. Uiteindelijk was het Bartho de Jong, Prins Carnaval van carnavalsvereniging De Krooshappers, die ervandoor ging met de winst.

Tijdens De Maestro van Boskoop, geïnspireerd op het welbekende televisieprogramma van AVROTROS, dirigeerden de deelnemers elk twee verschillende muziekstukken. 'Het was echt onwijs leuk om te doen', vertelde De Jong na afloop. 'Als toeschouwer besef je vaak niet hoe belangrijk een dirigent is, maar ik merkte wel degelijk dat ik af en toe invloed had, terwijl ik met mijn stokje stond te zwaaien.'

De Jong bracht onder meer de bekende melodie van Carnaval Festival, gecomponeerd door Toon Hermans. Dit als verwijzing naar het vervullen van de functie van Prins Carnaval. Hij moest het gedurende de muzikale avond opnemen tegen eigenaar van Primera, Conny Groenendijk en Evert Westrik, predikant van de Protestantse Gemeente Boskoop.