Proef met langere openingstijden terrassen wordt volgend jaar weer gehouden

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De proef met verruimde openingstijden van terrassen wordt volgend jaar opnieuw gehouden. Door verschillende coronamaatregelen, waaronder de nog verplichte sluitingstijd van de horeca om middernacht, is er tot nu toe nog geen duidelijke uitkomst uit de proef gekomen.

Op 1 juli van dit jaar startte de pilot van de gemeente Alphen aan den Rijn. Horecagelegenheden die zich hadden aangemeld, zouden in de maanden juli, augustus en september gasten tot 00.30 uur op het terras mogen laten zitten. Daar gooiden coronamaatregelen roet in het eten.

'Op het moment van besluitvorming van deze pilot waren de cijfers rondom Covid19 positief en zag het ernaar uit dat de horeca volledig open zou kunnen gedurende een groot gedeelte van de looptijd van deze pilot. Terugkijkend is dit helaas maar een paar dagen geweest', meldt het college van burgemeester en wethouders.

Horecagelegenheden die zich opnieuw aanmelden voor de proef, mogen van 1 april tot 1 oktober het terras tot 00.30 uur geopend houden. In het najaar van 2022 volgt een evaluatie van de langere openingstijden van de terrassen.