Provincie Zuid-Holland positief over tweede oeververbinding bij Boskoop

Gepubliceerd op 18 januari 2018 om 15.28 uur

BOSKOOP - De kans is groot dat áls onderzoek aantoont dat een tweede oeververbinding bij Boskoop dé oplossing is voor de verkeersproblemen op lange termijn, dat die tweede oeververbinding er gaat komen. Daar is een meerderheid voor in Provinciale Staten. 

Het is een vurige wens van de gemeente Alphen om ter hoogte van de Halve Raak een brug over de Gouwe aan te leggen. Dat moet de Zijde in Boskoop ontlasten van een hoop verkeer. Het wordt alleen maar drukker in Boskoop met de komst van de Verlengde Bentwoudlaan.

Het onderzoek laat de provincie Zuid-Holland dit jaar nog uitvoeren.

Miljoeneninvestering

'Er moet gewoon een oeververbinding komen', vindt Frits Paymans (VVD). 'Je moet op termijn echt naar een extra oeververbinding', vindt ook Said Kasmi (D66). Waar Alphen spreekt van een brug, die 40 tot 50 miljoen euro kost, wil de provincie ook nadenken over een tunnel die veel duurder is.

Wil Scheurwater (ChristenUnie/SGP): 'Ik ga liever voor in één keer een forse prijs, maar wel een goede oplossing. Een oplossing waarvan we bij wijze van spreken over 100 jaar nog steeds van zeggen: dat was een goed besluit.' Met een tunnel ondervindt de scheepvaart geen hinder.

De provincie zal het overgrote deel van de oeververbinding moeten betalen. Als de brug of tunnel ter hoogte van de Halve Raak komt, kan die aan die zijde aantakken op de N207 en aan de andere kant van de Gouwe doorgetrokken worden tot aan de Roemer.

advertentie advertentie