PuurPodium: Zwammerdamschepen, beeldende kunst en monumenten

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De vondst van Romeinse schepen bij Zwammerdam in de jaren zeventig staat centraal in een nieuwe uitzending van PuurPodium. Latief Perotti en Nico Geleijnse maakten zich destijds hard voor het opgraven van de schepen, waardoor ze nu gerestaureerd en later tentoongesteld kunnen worden.

De Alphense architect Perotti was voorvechter van de actie 'Red het Romeinse schip' om genoeg financiële middelen bij elkaar te krijgen om de Zwammerdamschepen op te graven en bewaren. Samen met Geleijnse, destijds directeur van de Hooge Burch, blikt Perotti terug op de tijd waarin de schepen werden ontdekt. Dat doet hij ook met Henk de Kat, toen directeur van het Alphens Dagblad.

Verder is er in de uitzending aandacht voor beeldende kunst en verschillende monumenten in onze regio, die tijdens Open Monumentendag in september werden bezocht.

PuurPodium wordt elke zaterdag en zondag tussen 19.00 uur en de volgende dag 11.00 uur uitgezonden op televisie, even na het hele uur en direct na het Studio Alphen Nieuws. Hieronder is de uitzending ook online te bekijken.