PWA-bad en De Hazelaar vanaf 1 mei open voor banenzwemmen

KOUDEKERK AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-DORP - Het Prins Willem-Alexander Bad (PWA-bad) en zwembad De Hazelaar openen op 1 mei de deuren weer. Het is vanaf dan mogelijk om een tijdsblok bij de openluchtzwembaden te reserveren en baantjes te zwemmen.

'We zijn nu bezig met het opstellen van protocollen, daar zijn we ook over in overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn', zegt Cees Cok van het PWA-bad in Koudekerk aan den Rijn. Cok zegt blij te zijn dat het zwembad weer open kan en mag. 'Koudekerkers hebben er absoluut zin in. We krijgen regelmatig vragen over of en wanneer we weer open gaan.'

Vrijwilligers van beide zwembaden zijn bezig met het schoonmaken van het bad en de rest van het complex. Daarna worden de baden gevuld met water. Op een later moment wordt duidelijk hoe bezoekers een tijdsslot kunnen reserveren.

'Je boert toch achteruit'

Vorig jaar bleven de zwembaden in Koudekerk en Hazerswoude-Dorp dicht, vanwege de pandemie. 'Dat was een groot gemist. Je hebt natuurlijk geen grote uitgaven, maar je hebt ook geen inkomsten. Dus je boert toch achteruit', besluit Cok.

Lees ook: Drukte bij opengesteld buitenbad in Alphen: ‘Gekkenhuis’