PWA-Bad vanaf Pinksteren alsnog open, drie weken later dan gepland

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Liefhebbers kunnen vanaf zaterdag 22 mei zwemmen in het PWA-Bad in Koudekerk aan den Rijn. Het openluchtzwembad had aanvankelijk op 1 mei al open willen gaan, maar door problemen aan de technische installatie moesten zwemmers drie weken extra geduld hebben.

Het is voor het eerst sinds de zomer van 2019 dat het Prins Willem-Alexander-Bad weer opengaat. Heel 2020 was de zwemaccommodatie gesloten vanwege de coronapandemie. Omdat de vrijwilligersorganisatie, in tegenstelling tot vorig jaar, meer tijd heeft gehad om zich op een coronaproof-seizoen voor te bereiden, kan het zwembad dit jaar wel opengaan.

Vorige week kwam het PWA-Bad nog in het nieuws omdat een vrachtwagen chloor lekte dat bestemd was voor het zwembad. Tijdens het overpompen van de vloeistof vanuit de vrachtwagen naar het bad ging het mis.

Andere buitenbaden

De Hazelaar, het openluchtzwembad in Hazerswoude-Dorp, is wel op zaterdag 1 mei opengegaan. Sinds januari kan al gezwommen worden in het buitenbad van De Hoorn. Als de door het demissionaire kabinet in het vooruitzicht gestelde versoepelingen per 19 mei doorgaan, kunnen zwemmers vanaf aankomende woensdag ook weer terecht in de binnenbaden van AquaRijn en De Hoorn (beiden Alphen aan den Rijn).

Luister ook: De Hazelaar blikt op dag van heropening vooruit op zwemseizoen 2021