Rechtszaak waterpolocoach: ‘Eerste verkrachting al in 2012’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Waterpolocoach Koen P. blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter maandag besloten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 33-jarige Leidenaar ervan dat hij drie meisjes, waaronder een destijds zestienjarig waterpolotalent uit Alphen aan den Rijn, heeft verkracht. De eerste verkrachting vond al in 2012 plaats, stelt de officier van justitie. Naast de drie verdenkingen van verkrachting, zijn er ook drie aangiftes gedaan vanwege ontucht.

De advocaat van Koen P. liet tijdens de zitting in de rechtbank maandag weten dat de coach binnenkort een verklaring zal gaan afleggen, meldt Studio Alphen-mediapartner Omroep West die de zitting bijwoonde. Koen P. zou zich 'niet of niet in het geheel herkennen in de beschuldigingen.' De coach zegt zelf in de rechtbank dat er nooit sprake is geweest van dwang: 'Ik word afgeschilderd als monster en dat ben ik niet. Mijn leven is kapot gemaakt door alle media-aandacht, ook als straks de waarheid aan het licht komt.'

In juni 2018 werd de waterpolotrainer van ZVL aangehouden, nadat twee meisjes - waaronder de Alphense - aangifte tegen hem hadden gedaan. Inmiddels is het aantal aangiftes opgelopen tot zes.

Lees ook: Waterpolotrainer verdacht van verkrachting Alphens waterpolotalent