Recordaantal mensen uit gemeente Alphen met corona opgenomen in ziekenhuis

Foto: Omroep West

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tien inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn afgelopen week met corona opgenomen in het ziekenhuis. Niet eerder in de voorbije negen maanden werden in één week tijd zoveel coronapatiënten naar het hospitaal gebracht. Zeven was het laatste topaantal. Vorige week moesten drie mensen naar het ziekenhuis.

De GGD heeft maandag bekendgemaakt dat vorige week 520 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld in de gemeente Alphen. Dat is ruim 13 procent minder dan de recordweek van vorige week. De kerstweek komt wel in de top-5 van weken met de meeste nieuwe positieve tests te staan.

Net als een week eerder zijn vier mensen volgens de wekelijkse rapportage van de gezondheidsdienst overleden. Dat overzicht is incompleet, omdat de sterfgevallen tijdens Kerstmis niet zijn meegerekend. Op Tweede Kerstdag overleed zwemtrainer en jeugdvoetbalbegeleider Hans Wertheijm (79) aan de gevolgen van corona.

Regio

Ook in de rest van de regio is het aantal nieuwe coronabesmettingen afgenomen. In heel Hollands Midden zijn afgelopen week 3466 mensen positief getest, dat waren er een week eerder 3719. 29 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, 28 regiogenoten stierven aan de gevolgen van corona.

Lees ook: Verdriet bij zwemmers en voetballers om tijdens kerst aan corona overleden Hans Wertheijm (79): ‘Tranen hebben gevloeid’