Regenboogvlag dinsdag 11 oktober weer in top bij gemeentehuis

ALPHEN AAN DEN RIJN - 11 oktober is uitgeroepen tot Coming Out Day. Traditiegetrouw wordt deze dag de regenboogvlag gehesen bij de vlaggenmast voor het gemeentehuis. Namens de gemeente hijsen wethouder Anouk Noordermeer en burgemeester Liesbeth Spies de regenboogvlag.

Coming Out Day besteedt aandacht aan het moment dat iemand openlijk voor diens seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: de coming out. Het hijsen van de vlag is door voormalig gemeenteraadslid van Alphen aan den Rijn, Hans de Rooij, tot een traditie gemaakt. Wethouder Noordermeer en burgemeester Spies hijsen de vlag dinsdag 11 oktober om 8.45 uur.

Netwerkborrel en film El Houb

Naast het hijsen van de vlag is er dinsdag, in samenwerking met Parkvilla en de regenboog alliantie, een netwerkborrel om 16.30 uur bij café Ciao in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Vervolgens is om 19.30 uur de Nederlandse film El Houb te zien bij Parkvilla. De speelfilm maakt de gevoeligheid rond coming-out bespreekbaar en beleefde zijn wereldpremière op het Frameline Film Festival in San Francisco. Na de film is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Een ticket voor de film kost 5 euro.

Regenbooggemeente

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele geaardheid of identiteit. In 2019 tekende Alphen aan den Rijn de Intentieverklaring Regenboogbeleid met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee is Alphen aan den Rijn een regenbooggemeente, wat betekent dat de gemeente zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ+).