Restaurant De Vrienden nog één keer open voor benefietdag

Foto: MIVA

ALPHEN AAN DEN RIJN - Aanstaande zondag gaat restaurant De Vrienden in Alphen aan den Rijn nog eenmaal open. Een groep studenten van Hogeschool Leiden organiseert een benefietlunch voor het goede doel, MIVA. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een verstandelijke beperking die niet de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Met de lunch focussen de studenten zich op Sonja, een sociaal werker in Kameroen. Zij heeft voor haar werk een auto nodig, omdat de kinderen in haar gebied te voet moeilijk bereikbaar zijn. De wegen zijn slecht en het werkgebied van Sonja is erg groot. 'Omdat zij te voet opereert, kan zij slechts 3 à 6 kinderen per week helpen. Wij, als tweedejaars communicatiestudenten aan Hogeschool Leiden, zijn geld aan het ophalen voor een auto voor Sonja', laat student Damian Veenman weten.

Het werk dat Sonja doet zorgt er vaak voor dat kinderen met een beperking kunnen blijven leven. Op de website van MIVA is te lezen dat Sonja een meisje heeft geholpen met een tumor in haar nek. Omdat de ouders dachten dat de tumor een vloek was, durfde ze niet te opreren. Sonja heeft hen toen overtuigd dat ze kon helpen. Hierdoor hebben niet alleen de ouders, maar ook de rest van de gemeenschap gezien dat de tumor geen vloek was.