Resultaat van grote politieactie in Alphen: ton aan contanten, 25 kilo drugs en 7 voertuigen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ruim een ton aan contanten en ongeveer 25 kilo drugs. Dat is dinsdag aangetroffen bij doorzoekingen van diverse panden in Alphen aan den Rijn tijdens een grote politieactie. Daarnaast zijn zeven voertuigen in beslag genomen.

Zeven Alphenaren zijn tussen maandagmiddag en dinsdagochtend gearresteerd. Zij worden verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Eén van de verdachten is eigenaar van shishalounge Meet & Greet in de Van Nesstraat. Dat pand werd, samen met een naastgelegen garagebox en de woningen van de verdachten, compleet uitgekamd.

Met behulp van anonieme tipgevers kwam de politie de verdachten op het spoor. Het onderzoek heeft maanden geduurd. 'Deze vorm van criminaliteit willen we uitbannen', zei John Nieumeijer, teamchef van politie Alphen aan den Rijn, eerder.

Shishalounge gesloten

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de shishalounge voor onbepaalde tijd gesloten. De politie vermoedt dat met drugshandel verdiend geld via het waterpijpcafé werd witgewassen.

Lees ook: Politie bindt strijd aan met ‘onaantastbare’ drugshandelaren: ‘Veel impact op samenleving’

Bekijk hieronder de reportage over de politieactie van dinsdagochtend in Alphen aan den Rijn: