Richard Middelraad (D66) stapt per direct uit gemeenteraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Richard Middelraad stopt als gemeenteraadslid in Alphen aan den Rijn. Vanwege 'onvoorziene persoonlijke omstandigheden' gaat Middelraad verhuizen naar de gemeente Midden-Delfland. De wet staat niet toe om dan raadslid in Alphen te blijven. Middelraad keert na het zomerreces niet meer terug in de Alphense politieke arena.

Middelraad is sinds 2011 raadslid namens D66 in Alphen aan den Rijn. Maurits de Vries zal de vrijgekomen raadszetel gaan overnemen. De Vries stond vierde op de lijst en heeft daarmee het eerste vervangingsrecht. De Vries was nooit eerder raadslid. Samen met fractievoorzitter Inge Prins en Gert van den Ham vormt De Vries vanaf komende maand de fractie van oppositiepartij D66.

Tweede raadslid

Middelraad is, met uitzondering van de beëdigde raadsleden die promoveerden naar wethouder in Alphen aan den Rijn, het tweede raadslid dat na de gemeenteraadsverkiezingen in maart werd geïnstalleerd en zijn zetel inlevert. Eerder deed Bernadette Wolters (PvdA) dat, omdat zij inging op het wethouderschap in Nieuwkoop. Daarnaast koos Pauline Hoogeveen van GroenLinks ervoor om haar uitverkiezing als raadslid niet te vervullen.