Rick Engelkes te gast in radioprogramma Op de Spreekstoel

ALPHEN AAN DEN RIJN – Acteur en producent Rick Engelkes (59) is maandagavond te gast in de twaalfde aflevering van het radioprogramma Op de Spreekstoel. Hij vertelt onder meer over zijn jeugdjaren in Alphen aan den Rijn, zijn doorbraak als acteur in Goede Tijden, Slechte Tijden en zijn toekomstwensen.

Ook praat Engelkes uitgebreid over zijn eigen productiebedrijf REP. Dat bestaat inmiddels al bijna twintig jaar en toert op dit moment door het hele land met een tweetal voorstellingen, die ook in het Alphense theater Castellum te zien zijn. 

En zijn succesvolle debuut als filmproducent – de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet was de best bezochte Nederlandse film van 2017 – smaakt ook naar meer. Zo komt Engelkes met een vervolg op de hitfilm Kruimeltje uit 1999, waarin hij de vader van het hoofdpersonage vertolkte. 

Radio-uitzending

De radio-uitzending begint maandag om 20.00 uur. In het praatprogramma ‘Op de Spreekstoel’ portretteert Haniff Harharah bijzondere mensen uit de gemeente Alphen aan den Rijn door ze een uur lang te interviewen op een locatie naar hun keuze.

Eerder waren al cabaretier Sanne Wallis de Vries, zanger Marinus de Goederen, scheidsrechter Kevin Blom, rapper Brainpower, acteur Bas Keijzer, oud-tennisser Tom Okker, Jostiband-orkestleider Lyan Verburg, ex-tafeltennisster Bettine Vriesekoop, RTL Nieuws-presentatrice Daphne Lammers, autocoureur Tim Coronel en politiechef John Nieumeijer te gast.

Luister hier alle afleveringen van Op de Spreekstoel terug.

Lees ook: Sanne Wallis de Vries: 'Mees Kees 5 komt eraan, maar geen koningin Beatrix meer'