Rob Ackx uit Boskoop benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

BOSKOOP - Rob Ackx uit Boskoop is maandag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ackx ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Liesbeth Spies tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Stichting Security Expert Register Nederland (SERN).

In de jaren tachtig en negentig bedacht Ackx een methodiek om beveiliging aantoonbaar op orde te hebben en de werking van beveiliging kritisch te beoordelen. 'Deze methodiek heeft de heer Ackx op persoonlijke titel doorontwikkeld als De Haagsche Methodiek (DHM) in security management', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook is de Boskoper mede-oprichter van een hbo-opleiding op de Haagse Hogeschool die gebaseerd is op DHM.

Omdat er behoefte bestond aan een onafhankelijk keurmerk voor security experts, is daarna Stichting SERN opgericht. 'Speciale verdienste van de heer Ackx hierin is geweest het opzetten van het register. Tevens heeft hij ervoor gezorgd dat er kwalificatienormen kwamen om daarin te worden erkend en ingeschreven.'

Vanaf 1996 was Ackx bestuurslid van Stichting SERN en vanaf 2000 heeft hij daar de rol van voorzitter op zich genomen. In september van dit jaar heeft hij zijn voorzittersrol neergelegd en is nu bestuurslid bij de stichting.