Robin Haase en Diede de Groot naar NK tennis in Alphen, Kiki Bertens niet

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Robin Haase, Thiemo de Bakker en Diede de Groot doen in december mee aan de nationale kampioenschappen tennis in Alphen aan den Rijn. Haase en De Bakker zijn de twee bekendste Nederlandse mannentennissers van dit moment. In het Alphense tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot verdedigt Haase zijn Nederlandse titel.

Ook local hero Jelle Sels is van de partij. De 23-jarige proftennisser uit Alphen aan den Rijn stond ruim een jaar geleden nog niet eens in de top-700 van de wereldranglijst, dankzij een ijzersterk seizoen is Sels opgeklommen naar de 267ste plek. Hij is de vijfde beste Nederlandse tennisser van dit moment en schuurt tegen deelname aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open aan.

Kiki Bertens niet, Diede de Groot wel

Officieel is het nog niet, maar het moet wel heel gek lopen wil Kiki Bertens meedoen aan de NK in Alphen. Voor de nationale tennisheld is de week van de NK tennis (10-16 december) een moment van voorbereiden op het nieuwe seizoen. Normaal gesproken passen de Nederlandse kampioenschappen niet in haar schema. Arantxa Rus en Richel Hogenkamp doen wel mee.

Diede de Groot verdedigt haar titel in het rolstoeltennis. Voor De Groot is het een thuiswedstrijd want de winnares van de Australian Open, Wimbledon en de US Open van dit jaar heeft Nieuwe Sloot als vaste uitvalsbasis. In de komende weken verdedigt De Groot, die op de eerste plek van de wereldranglijst staat, ook haar wereldtitels in het enkel- en dubbelspel.

Bekijk ook: Televisiereportage 'NK tennis naar Alphen aan den Rijn'