Gepubliceerd op 15 Mei 2019 om 14.00 uur

Ron van der Wild stopt als waterpolocoach van AZC Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ron van der Wild neemt na de play-offs om het landskampioenschap afscheid van AZC Alphen.

De oefenmeester staat sinds de zomer van 2013 aan het roer bij AZC. Onder leiding van Van der Wild won AZC in 2018 alle nationale waterpoloprijzen: de landstitel, de beker en de supercup. Ook maakte het waterpolobolwerk na dertien jaar afwezigheid zijn rentree in de poulefase van de Champions League.

Ook dit seizoen staat AZC er sportief gezien erg goed voor. De Alphenaren staan in de halve finales van het landskampioenschap en de beker is al geprolongeerd.

Faillissement

Het kledingbedrijf waar Van der Wild eigenaar van is, is vorige maand failliet verklaard door de rechtbank. De firma Moscow is ook de hoofdsponsor van de regerend waterpololandskampioen uit Alphen aan den Rijn. Voor dit seizoen zijn alle kosten gedekt en kunnen alle salarissen met zekerheid worden betaald, benadrukken Van der Wild en het bestuur van AZC. Maar wat er volgend seizoen gaat gebeuren, is een groot vraagteken. 'Nu focussen op de play-offs, daarna zien we verder', stelt Van der Wild.

De onzekere toekomst speelt ook mee in de hoofden van spelers. AZC'er Tim de Mey barstte vorige week na afloop van de play-offswedstrijd tegen Het Ravijn in tranen uit tijdens een interview met het Leidsch Dagblad. De Mey heeft het enorm te doen met Van der Wild, maar ook de onzekere toekomst voor AZC, de club waar hij als kleine jongen begon, raakt hem. 'Ik wil niet dat deze club in de derde klasse eindigt. Mensen die van AZC houden, moeten opstaan', luidde De Mey's noodkreet in de krant.

Lees ook: Mick van den Bree stopt als coach van AZC Alphen en wordt weer zelf waterpoloër

advertentie
 
advertentie