Ruim 300 zieke en dode bomen tegen de vlakte in gemeente Alphen aan den Rijn

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Meer dan 300 bomen in de gemeente Alphen aan den Rijn gaan gekapt worden. De bomen zijn ziek of dood en kunnen daarom een gevaar vormen voor de omgeving. Deze maand worden de bomen die gerooid moeten worden met verf voorzien van een stip op de stam. 'Zo weet de aannemer dat deze bomen gekapt moeten worden.'

De bomen staan onder andere aan de Bentwoudlaan in Benthuizen, in Plan Zuid in Hazerswoude-Dorp, in de Snijdelwijk en langs de Zijde in Boskoop, de Steekterweg in Zwammerdam, langs de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn en op diverse plekken in Alphen aan den Rijn. 'Bij de kap wordt rekening gehouden met de eventuele aanwezigheid van nesten', meldt de gemeente.

In het najaar worden op dezelfde plekken weer nieuwe bomen aangeplant. Als dat niet mogelijk is, wordt een boom op een andere plek geplant. Op die manier moet het totale aantal bomen in de gemeente gelijk blijven. Daarnaast werkt de gemeente Alphen aan den Rijn aan de uitbreiding van het aantal bomen in de aankomende jaren. Zo is recentelijk het Klimaatbos aangelegd in Alphen aan den Rijn en worden op meerdere locaties nieuwe bomen geplant.