Samenloop voor Hoop in Alphen afgelast vanwege coronacrisis

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Samenloop voor Hoop in Alphen aan den Rijn is afgelast. De organisatie van het 24-uurs wandelevenement op 16 en 17 mei heeft, vanwege de coronacrisis, moeten besluiten om het evenement te annuleren.

'Een ontzettend teleurstellend bericht voor iedereen', meldt de organisatie in een bericht.' De onzekerheid en de maatregelen die worden genomen vormen een te groot risico voor deelnemer, vrijwilligers en vooral voor de eregasten van het evenement. Eregasten zijn mensen die de diagnose kanker hebben, of kanker hebben gehad, en daardoor een lagere weerstand hebben.

'Iedereen heeft de afgelopen maanden heel hard gewerkt om van de Samenloop voor Hoop een succes te maken. Het nemen van dit besluit doen we dan ook met veel moeite en pijn in ons hart', meldt de Samenloop. Zodra de organisatie meer informatie heeft ontvangen vanuit KWF Kankerbestrijding, worden teamcaptains en deelnemers geïnformeerd over de inmiddels opgehaalde sponsorgelden en een nieuwe datum voor het evenement.