Gepubliceerd op 16 Mei 2020 om 12.35 uur

Samenloop voor Hoop keert terug in 2022, op 18 en 19 juni

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dit weekend had in het teken moeten staan van de Samenloop voor Hoop in Alphen aan den Rijn. Honderden deelnemers zouden zich dan inzetten voor KWF Kankerbestrijding tijdens de 24-uurs wandelestafette in Park Rijnstroom. Maar vanwege het coronavirus is het evenement, net als alle andere evenementen, afgelast.

De organisatie van het evenement heeft bekendgemaakt dat de volgende editie pas in 2022 zal plaatsvinden, op zaterdag 18 en zondag 19 juni. 'In eerste instantie hadden we de hoop om door te schuiven naar september, maar al snel werd de impact en omvang van de situatie waar we in zitten duidelijk', zegt Caroline Blom namens de organisatie.

De keuze om het evenement pas in 2022 te organiseren heeft verschillende redenen. 'Veel van de deelnemers en zeker ook onze eregasten leven met of na kanker en vallen daarmee rechtstreeks in de doelgroep kwetsbare personen als het gaat om COVID-19. Het risico om het evenement in het voorjaar van 2021 te organiseren, waarbij we nog onvoldoende zekerheid hebben of zicht hebben op een vaccin, vinden we dan ook niet verstandig', legt Blom uit.

Thuis in het Archief

Studio Alphen blikt terug op voorgaande edities van de Samenloop voor Hoop in het televisieprogramma Thuis in het Archief. Daarin zijn compilaties van de edities te zien. Thuis in het Archief is vanaf maandagavond 19.05 uur te zien op televisie bij Studio Alphen en wordt tot en met donderdagochtend ieder uur herhaald.

Hieronder is het radio-interview met Samenloop voor Hoop-voorzitter Caroline Blom te beluisteren.
advertentie
 
advertentie