Sander van Dijk nieuwe trainer Aarlanderveen: ‘Kan niet beter beginnen dan met Henk en Henny’

AARLANDERVEEN - Sander van Dijk wordt de nieuwe hoofdtrainer van Aarlanderveen. De oud-jeugdtrainer van Alphense Boys staat op dit moment aan het roer bij het hoogste A-juniorenteam van FC Lisse. Aarlanderveen wordt de eerste voetbalclub waar Van Dijk (32) hoofdtrainer wordt.

Anderhalf jaar geleden verruilde hij Alphense Boys, waar hij in elf seizoenen furore maakte door zijn elftallen naar de top van het Nederlandse jeugdvoetbal te loodsen, voor de Bollenstreek. 'Ik heb vijftien jaar de jeugd getraind en ben toe aan de stap naar de senioren. En met wie ik dat beter doen dan met Henk en Henny?', reageert Van Dijk, opgegroeid als speler en pupillentrainer bij het Langeraarse Altior, op zijn aanstelling. 'Bij de senioren ga je tegen andere weerstanden aanlopen. Dan is het ideaal om Henk en Henny naast je te hebben.'

Bij FC Lisse heeft Van Dijk op korte termijn niet de mogelijkheid om door te stromen naar de senioren. 'Lisse is echt een fijne club waar ik het fantastisch naar mijn zin heb. En ik baal er enorm van dat mijn twee seizoenen bij Lisse worden gekenmerkt door corona. Maar Aarlanderveen is een kans die nu voorbij komt.'

Thom Nouwens

Nu Aarlanderveen op zijn pad komt, wil hij die aanbieding met beide handen aanpakken. 'De faciliteiten rond het team zijn super geregeld. En ik ken een groot deel van de selectie omdat ik daar mee heb samengewerkt bij Alphense Boys.'

Uit het huidige eerste elftal van de zaterdag-derdeklasser heeft Van Dijk Brian Bor, Bryan de Heer, Luca Janszen, Valentijn Oudijk en Steven van der Pijl als jeugdtrainer in een van zijn Alphense Boys-elftallen gehad.

Daarnaast speelden Bram Egberts, Robbie Nagtegaal en Jimmy Nieumeijer in andere jeugdteams bij Alphense Boys terwijl hij trainer was. En ook Thom Nouwens heeft een rijk Alphense Boys-verleden. Van Dijk en Nouwens kregen in 2019 een afscheidswedstrijd, tegen elkaar, aangeboden.

Rolverdeling

Henk van Hof en Henny van Raaij, de huidige assistent-trainers, worden Van Dijks rechterhanden. Alle drie kennen ze elkaar goed uit hun Alphense Boys-tijd. Onder leiding van Van Hof heeft de wiskundedocent nooit getraind, Van Raaij was Van Dijks assistent in zijn laatste negen seizoenen bij Alphense Boys.

'Henny is heel goed in individueel trainen, dat heeft hij bij mij altijd gedaan. Op het moment dat er blessures zijn, en dat is in de praktijk vrijwel altijd, traint hij één-op-één. Het assistent-trainerschap is een hele goede en duidelijke rol die bij Henk past. Hij heeft ontzettend veel ervaring als jeugd- en seniorentrainer. En ik word eindverantwoordelijk', omschrijft Van Dijk de rolverdeling.

Aan het eind van dit seizoen volgt Van Dijk Gerald van der Klok op, die na één jaargang vertrekt bij Aarlanderveen. Een keuze van Van der Klok zelf, die het trainerschap bij Aarlanderveen omschrijft als een jas die net niet lekker past.

Lees ook: Ajax A1 voorkomt diep in blessuretijd enorme bekerstunt Alphense Boys A1