Sander Verburg uitgezwaaid als zanger van Helemaal Top

Foto: Studio Alphen

ZWAMMERDAM - 'Het is emotioneel, het valt zwaar, maar het is goed zo.' Dat zegt Sander Verburg na zijn laatste kerstshow met Helemaal Top. Na twaalf jaar stopt de zanger ermee. De Dammenaar heeft een drukke baan als zorgbegeleider bij Ipse De Bruggen en wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin.

'De mededeling kwam niet helemaal als een verrassing voor ons. Maar het hoge woord kwam er pas drie weken geleden uit', zegt Pieter-Jan Geerlof, die samen met Toine Kremer overblijft. 'Mooi dat we hem met deze kerstshows dit mooie afscheid kunnen geven', vult Kremer aan.

Geerlof, Kremer en Verburg begonnen twaalf jaar geleden als grap met Helemaal Top. Inmiddels is het trio uitgegroeid tot een van de populairste artiesten uit het Groene Hart. Ze geven - naast hun reguliere werk - zo'n 100 tot 150 optredens per jaar, met hun kerstshows als jaarlijkse hoogtepunten.

Ziggo Dome

Samen met zijn twee dochters zong Verburg zaterdagavond een liedje op het podium tijdens het afsluitende concert. 'Dat was een verrassing en ik wist niet wat me overkwam', aldus Verburg. 'Wij vonden het heel leuk om met papa te zingen', zeggen zijn dochters in koor. 'Dit zijn mijn kanjers, dat is de reden waarom ik stop', stelt Verburg.

Voor Sander Verburg was het optreden met Het Jostiband Orkest in de Ziggo Dome zijn hoogtepunt. 'Samen met mijn zus Lyan, de orkestleider van de Jostiband. Ik werk bij Ipse De Bruggen, dan is het heel leuk om met de Jostiband op te treden. En al helemaal in de Ziggo Dome.'

Drukste kerstshows ooit

Met 3800 bezoekers zijn de twee kerstshows van Helemaal Top beter bezocht dan ooit te voren. 'We kunnen niet stoppen', vindt Geerlof. Daarom neemt Peter Bouwman, de vaste invaller bij Helemaal Top, de plek van Verburg in. Verburg wordt op zijn beurt invaller. Ook zal Verburg af en toe optreden met Helemaal Top XXL, wanneer ze met z'n vijven zijn.

'Het zal met Peter niet heel veel anders worden', kondigt Kremer aan. 'Maar we gaan het met z'n drieën op onze eigen manier doen.'