Scala College verhuist in 2022 naar Henry Dunantweg, sporthal gesloopt

ALPHEN AAN DEN RIJN - De locatie Diamantstraat van het Scala College gaat tegen de vlakte. In 2022 moet een nieuw schoolgebouw geopend worden op de huidige plek van CSG Groene Hart, locatie Topmavo, aan de Henry Dunantweg. Ook sporthal De Arena wordt gesloopt.

Volgend jaar start de nieuwbouw van het Groene Hart. De Topmavo-school verkast naar de Tolstraat, waar een nieuw schoolgebouw gebouwd gaat worden. Als de Topmavo-leerlingen overgeplaatst zijn, komen tijdelijk de Lyceum-scholieren van het Groene Hart aan de Henry Dunantweg te zitten. In die periode wordt het huidige Lyceum-schoolgebouw gestript en volledig gerenoveerd.

Voor het schooljaar 2020-2021 begint moet de nieuwbouw van het Groene Hart volledig klaar zijn. In de zomer van 2020 wordt dan begonnen met de sloop van de Groene Hart-school aan de Henry Dunantweg en bouwt het Scala College op die locatie een nieuwe school. Ook wordt aan de Henry Dunantweg een nieuwe sporthal gebouwd.

Drie locaties

Het Scala College telt drie locaties. De vmbo- en havo-leerlingen (bovenbouw) aan de Diamantstraat gaan verhuizen naar de Henry Dunantweg. De vwo-scholieren blijven aan de Dr. A.D. Sacharovlaan. Ook de onderbouw-locatie aan de Kees Mustersstraat blijft open.

Er gaat de komende jaren veel veranderen voor Alphense middelbare scholen. Dinsdag werd bekend dat het Ashram College nieuwbouw krijgt op sportpark De Bijlen. CSG Groene Hart krijgt nieuwbouw aan de Tolstraat en Prinses Beatrixlaan.