Schilders brengen bruggedicht aan: Alphensebrug drie nachten dicht

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het bruggedicht van Kimm Mulder krijgt bijna zijn plek op de onderzijde van de Alphensebrug. In drie nachten tussen 14 april tot 8 mei gaan schilders ermee aan de slag.

De uitvoering duurt naar verwachting drie avonden en nachten in een weekend. Voor het schilderwerk moet het weer goed en droog zijn. Daarom staan vier weekenden tussen 14 april en 8 mei gepland. Een gespecialiseerd schildersbedrijf schildert het gedicht vanaf de kade met een hoogwerker aan de onderkant van de brug. Het is niet mogelijk om dit vanaf het water te doen.

Bij gunstige weersomstandigheden starten de werkzaamheden vrijdag 14 april vanaf 22.00 uur tot de volgende ochtend 6.00 uur. De Alphensebrug staat tijdens de werkzaamheden omhoog. Overdag is de brug begaanbaar. Fietsers en voetgangers kunnen in de avond en nacht via de Swaenswijkbrug en de Julianabrug naar de overzijde.

Wanneer precies?

Het werk gebeurt buiten de reguliere bedieningstijden van de brug om geen hinder voor het vaarverkeer te veroorzaken. Bewoners en horecaondernemers in de omgeving zijn geïnformeerd. Dagelijks om 13.30 uur staat op de website van De Zoek naar Schittering aangegeven of het werk die avond doorgaat.