Schoonmaakactie Park Zegersloot op zaterdag 2 oktober

ALPHEN AAN DEN RIJN – Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is het voor de Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) weer mogelijk om de jaarlijkse grootschalige schoonmaakactie te organiseren. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 oktober. Er kan dan gewerkt worden om het park ook in het najaar schoon te krijgen.

Vanwege de voorheen geldende beperkingen wat betreffende het coronavirus, was het niet mogelijk om de jaarlijkse schoonmaakacties te organiseren. Nu die maatregelen zijn versoepeld, is het zaak om het park voor te bereiden op de winter. Daarbij is het van belang dat dat niet al te lang op zich laat wachten, aangezien het vuil door de vallende bladeren in de herfst minder goed te zien zal zijn.

Op de dag van de grote schoonmaak zal de gemeente zorgen voor grijpers en afvalzakken. Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor het ophalen van de volle vuilniszakken. Verder staat er voor alle deelnemers koffie, fris en een versnapering klaar.

Startpunten

De grote schoonmaak start om 09.30 uur en zal eindigen rond 12.00 uur, waarbij iedereen kan aansluiten. De startpunten zijn bezoekerscentrum De Veenweiden en Scouting Alphen aan den Rijn. Zo kunnen het noordelijke en zuidelijke deel van het park goed en georganiseerd worden opgeruimd.