Gepubliceerd op 01 Juli 2019 om 19.18 uur

Selectie AZC Alphen rond: Maklari en twee Kroaten nieuwe aanwinsten

ALPHEN AAN DEN RIJN - Adam Maklari keert terug naar AZC Alphen. De ervaren Hongaarse waterpoloër komt over van vicelandskampioen ZVL-1886 uit Leiden. Daarnaast worden een Kroatische doelman en midachter aangetrokken door de in mei onttroonde kampioen van Nederland.

Jacopo Mandolini (Italië) en Laszlo Nagy (Hongarije) blijven AZC trouw. Datzelfde geldt voor de zelf opgeleide spelers Jort Stienstra, Nathan de Zwaan, Stan de Mey, Dano de Mey en Sven Schoonderwoerd.

Na het vertrek van hoofdcoach en geldschieten Ron van der Wild kwam een ware leegloop op gang bij AZC. Filip Coric, Dejan Indjic en Sebastiaan van Mil zijn overgestapt naar ZPC Amersfoort, Ted Huijsmans en Andreas Miralis volgen assistent-coach Mick van den Bree naar De Zaan en Tim de Mey komt volgend seizoen uit voor landskampioen UZSC Utrecht.

'Wij gaan zeker niet degraderen'

Hans van Zeeland is de nieuwe coach van AZC. De oud-bondscoach van het Nederlands team was tot halverwege vorig seizoen oefenmeester bij Amersfoort. Ruud Plaisier, vorig seizoen coach van het tweede team van AZC, wordt zijn assistent. 'Het wordt een overgangsjaar waarbij we aan de ene kant jeugd opleiden en de jongeren van AZC beter laten worden. Aan de andere kant hopen we weer een bepaalde uitstraling te krijgen richting de rest van Nederland dat spelers weer graag voor AZC willen spelen', licht Van Zeeland toe.

Een doelstelling durft hij nog niet te formuleren. Die volgt pas in september na het spelen van een jaarlijks toonaangevend voorbereidingstoernooi in Hengelo en de supercupwedstrijd. 'Misschien de eerste vier of zes', zegt Van Zeeland, die op basis van de selecties het Goudse DONK als grote titelfavoriet ziet, voorzichtig. De smalle selectie die AZC heeft kan wel een probleem worden. 'Wij zullen zuinig moeten spelen. Er komen nieuwe spelregels dus er zullen meer en sneller uitsluitingen volgen. Dat wordt een heet hangijzer.'

Bang voor degradatie of om met AZC buiten de top-8 te vallen, is Van Zeeland niet. 'De jeugdspelers van AZC zijn opgegroeid met topspelers. Daardoor zijn ze zo goed opgevoed dat ze weten wat er van hen wordt verwacht. Mijn inschatting is dat we, met de twee buitenlandse spelers die nog aangetrokken worden, bij de beste acht gaan spelen', aldus Van Zeeland.

Spelerscarrousel AZC Alphen

Nieuw: Adam Maklari (ZVL-1886).

Blijven: Jacopo Mandolini, Laszlo Nagy, Dano de Mey, Stan de Mey, Sven Schoonderwoerd, Jort Stienstra, Nathan de Zwaan.

Weg: Filip Coric (ZPC Amersfoort), Ted Huijsmans (De Zaan), Dejan Indjic (ZPC Amersfoort), Tim de Mey (UZSC Utrecht), Andreas Miralis (De Zaan), Sebastiaan van Mil (ZPC Amersfoort).

advertentie
.
advertentie