Sinterklaas door honderden kinderen onthaald in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Veel kinderen stonden zaterdagochtend op en rond het Rijnplein te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Even voor het middaguur werd het wachten beloond: de goedheiligman meerde weer aan met zijn Pakjesboot.

Nadat de Sint officieel welkom werd geheten door loco-kinderburgemeester Twan en burgemeester Liesbeth Spies, maakte hij een wandeling door het Alphense centrum. In winkelcentrum De Aarhof opende hij daarbij de Chocoladeletterfabriek.

Ondanks de aanscherping en uitbreiding van de coronamaatregelen was het zaterdag druk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Burgemeester Spies riep eerder op om niet met complete gezinnen naar de intocht te komen en vooral kinderen voorrang te geven om Sinterklaas te zien.

Boskoop

Later op de middag heeft Sinterklaas ook een bezoek gebracht aan Boskoop. Daar werd hij aan de Galerij onthaald, waarna een rondtocht door het dorp volgde. In de andere dorpen van de gemeente Alphen aan den Rijn volgt de intocht op een later moment. Vanwege het nieuwe pakket aan coronamaatregelen kiezen sommige organisaties ervoor om het programma aan te passen.

Lees ook: Sinterklaas in aantocht, maar zal hij overal in gemeente Alphen aanmeren?