Sparta-revelatie Abdou Harroui verlengt contract met twee jaar

Foto: Paul Bahlmann

ALPHEN AAN DEN RIJN - Abdou Harroui heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd tot medio 2022. De 21-jarige smaakmaker van de eredivisionist had nog een contract tot aan het einde van dit seizoen.

Harroui speelde tot en met de B1 in de jeugdopleiding van Alphense Boys. In 2016 werd Harroui gescout door Sparta en speelde daar nog drie seizoenen in de jeugd voordat hij de overstap maakte naar de senioren.

'Binnen- en buitenlandse interesse'

In het voorjaar van 2018 maakte Harroui zijn eredivisiedebuut. Voor hem was naar eigen zeggen interesse van binnenlandse- en buitenlandse clubs, maar hij zegt zich bij Sparta te willen doorontwikkelen. 'Ik voel veel vertrouwen en zit hier echt op m'n plek. Ik wil de goede lijn van vorig seizoen en begin dit seizoen doortrekken', reageert Harroui. 'Mijn debuut bij Jong Oranje van afgelopen seizoen en de basisplaats in de eredivisie smaken naar meer. Ik wil een heel belangrijke speler bij Sparta worden.'

Een toekomstige transfer van Harroui is ook voor Alphense Boys lucratief. Ongeveer 1,5 procent van de transfersom zal door Sparta Rotterdam aan Alphense Boys moeten worden betaald. In het verleden, toen Harroui zijn eerste profcontract tekende bij Sparta, heeft Alphense Boys al een opleidingsvergoeding voor de middenvelder ontvangen.

'Alphens' ADO Den Haag - Sparta Rotterdam

Zaterdagavond speelden ADO Den Haag en Sparta Rotterdam tegen elkaar in de eredivisie. Drie oud-Alphense Boys-spelers hadden een basisplaats: Thijmen Goppel en Shaquille Pinas namens ADO Den Haag en Harroui voor Sparta. Harroui zag Sparta met 1-2 winnen.

Hugo Botermans (ADO) en Darwin Heuvelman (Sparta), twee andere voormalig jeugdvoetballers van Alphense Boys, hebben ook een profcontract op zak maar spelen hun wedstrijden tot nog toe enkel in de beloftenteams. En ook in de A1-teams van beide clubs spelen oud-Alphense Boys-spelers.

Hieronder kun je het interview bekijken waarin Harroui zijn contractverlenging toelicht.