Speelfilm over Fuifje ter ere van jubileum Vakantiespel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ter ere van het 65-jarige jubileum van het Vakantiespel heeft de organisatie een speelfilm over Fuifje gemaak. De mascotte van het evenement speelt jaarlijks een rol in de verhaallijnen van de kindervakantieweek. 

Omvangrijk project

Het was een omvangrijk project, 44 pagina's telde het uitgeschreven script. Voor de film moesten locaties worden gevonden, mensen worden gecast en draaidagen gepland. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Fonds Alphen. 

De filmpremière voor de organisatieleden en de acteurs is pas geweest. De vrijwilligers en deelnemers kijken de film tijdens het Vakantiespel in een bioscoopzaal van Theater Castellum als onderdeel van het programma. 

De film staat los van het verhaal dat zich tijdens het VakantieSpel van 2023 afspeelt, omdat Fuifje niet op twee plekken tegelijk kan zijn. 

Een gevonden diamant

De film gaat over de slotavond van het Vakantiespel 2022. Fuifje en haar assistent Flip komen na de slotavond per ongeluk in het bezit van een kostbare diamant. Boevenbazin Mevrouw de Dame en haar handlangers Jack en Sjon zitten achter deze diamant aan. 

Fuifje en Flip willen het juiste doen en gaan naar de politie om de diamant terug te brengen. Dit gaat niet helemaal zoals gepland, want ze worden voor verdachten aangezien. 

Het Vakantiespel

Vijf dagen lang worden er tijdens het Vakantiespel sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Het Alphense evenement bestaat dit jaar 65 jaar. 'Dat moet natuurlijk gevierd worden met een knalfuif', aldus de organisatie. Dit jaar staat de spelletjesweek in het teken van Fuifje's Fuifje. 

Van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus is er een dagvullend programma voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool.

Op vrijdag 18 augustus is er een ochtend- en een avondprogramma. 'Op vrijdagavond wordt de VakantieSpelweek afgesloten met een lichtjesparade en show.'