Sport Lokaal: AVV Alphen, Wabe de Rooij, Lizzy de Greef en meer

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De sportcompetities liggen als gevolg van het opgelaaide coronavirus stil. De radio-uitzendingen van Sport Lokaal op Studio Alphen gaan door, zij het drastisch ingekort: op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Het wekelijkse gesprek bij een voetbalclub over hoe deze vereniging omgaat met de coronastop, is verslaggever Peter Fase deze week te gast bij AVV Alphen-bestuursleden Cindy van Baarle en Henk Blaauw.

Verder een uitgebreid interview met toprolstoeltennisster Lizzy de Greef, die begin dit jaar wereldkampioen bij de junioren werd. Wabe de Rooij hoorde afgelopen week dat als gevolg van de coronamaatregelen een groot deel van het marathonschaatsseizoen wordt geschrapt

ARC en Alphense Boys

Hoe moet het verder met de voetbalcompetities? Wanneer worden de wedstrijden weer hervat, hoe moet het seizoen uitgespeeld worden en wat doen eerste elftallen tijdens de huidige coronastop? Trainers Mark Evers (ARC) en Remco Tuinenburg (Alphense Boys) komen daarover aan het woord.

Zodra de bal weer gaat rollen, keren de sportuitzendingen in vertrouwde vorm terug: iedere zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur op de radio en vanaf maandagavond drie dagen lang het samenvattingsprogramma op televisie. Het maandelijkse radioprogramma De Voetbalkantine gaat ook door tijdens de coronastop.

Sport Lokaal wordt iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden op Studio Alphen. De radio-interviews zijn hieronder terug te luisteren.