Sport Lokaal: Bernardus, VIJK, Julia Remmerswaal en meer

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De sportcompetities liggen als gevolg van het opgelaaide coronavirus stil. De radio-uitzendingen van Sport Lokaal op Studio Alphen gaan door, zij het drastisch ingekort: op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Het wekelijkse gesprek bij een voetbalclub over hoe deze vereniging omgaat met de coronastop, is verslaggever Peter Fase deze week te gast bij Bernardus-voorzitter Dick Straathof. In de rubriek Vereniging in Beeld staat VIJK (Vereniging IJssport Koudekerk aan den Rijn) centraal. Verslaggever Herman Scholten zit aan tafel met voorzitter Marion Kuper.

Verder een uitgebreid interview met tophockeyster Julia Remmerswaal. De voormalig doelvrouw van het Nederlands team speelt met HDM uit Den Haag in de hoofdklasse, het hoogste hockeyniveau van Nederland.

Tempo, Floreant, Tim de Mey

Tempo-bestuurslid Epco Blessing vertelt over de aanstaande renovatie van de kantine en de kleedkamers bij de korfbalvereniging, Dennis van den Ing praat over hoe het eerste elftal van Floreant deze coronapauze gebruikt en Tim de Mey (waterpolo) spreekt in een interview met RTV Utrecht openhartig over het coronavirus dat hij onder de leden had.

Zodra de bal weer gaat rollen, keren de sportuitzendingen in vertrouwde vorm terug: iedere zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur op de radio en vanaf maandagavond drie dagen lang het samenvattingsprogramma op televisie. Het maandelijkse radioprogramma De Voetbalkantine gaat ook door tijdens de coronastop.

Sport Lokaal wordt iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden op Studio Alphen. De radio-interviews zijn hieronder terug te luisteren.