Sport Lokaal: Zwammerdam, Alphia Tigers en meer

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De sportcompetities liggen als gevolg van het opgelaaide coronavirus stil. De radio-uitzendingen van Sport Lokaal op Studio Alphen gaan door, zij het drastisch ingekort: op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Het wekelijkse gesprek bij een voetbalclub over hoe deze vereniging omgaat met de coronastop, is verslaggever Peter Fase deze week te gast bij Zwammerdam-voorzitter Jaap Peters. In de rubriek Vereniging in Beeld staat Alphia Tigers centraal. Verslaggever Aad Groenewoud zit aan tafel bij basketbalbestuursleden Remco en Esther Alsemgeest.

Verder een uitgebreid interview met tophandballer Erik Blaauw.

Niek Oosterlee en Angelo Leverock

Hoe is het om in deze tijd als topamateurvoetbaltrainer clubloos te zijn? Succescoach Niek Oosterlee uit Alphen aan den Rijn vertelt daar uitgebreid over. Angelo Leverock praat over hoe het eerste elftal van Alphia deze coronapauze gebruikt.

Zodra de bal weer gaat rollen, keren de sportuitzendingen in vertrouwde vorm terug: iedere zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur op de radio en vanaf maandagavond drie dagen lang het samenvattingsprogramma op televisie. Het maandelijkse radioprogramma De Voetbalkantine gaat ook door tijdens de coronastop.

Sport Lokaal wordt iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden op Studio Alphen. De radio-interviews zijn hieronder terug te luisteren. Klik hier om het interview met Niek Oosterlee te bekijken.