Sportoverzicht: Alphense Boys O21 stunt tegen Willem II, winst hockeyvrouwen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In navolging van het 0-0 gelijkspel tegen De Graafschap O21, heeft Alphense Boys O21 afgelopen weekend met 3-0 gewonnen van Willem II O21. In de gloednieuwe onder 21 jaar-competitie zorgde de ploeg van trainer Eli Wattimury voor een grote verrassing door de Tilburgse voetbalprofs te verslaan. Julian Markvoort (2x) en Georny Elvillia scoorden. Alphense Boys is de verrassende nummer twee van de ranglijst in Divisie 2, achter lijstaanvoerder Vitesse.

De hockeyvrouwen van Alphen (1e Klasse B) hebben hun eerste zege van het seizoen te pakken. Na het verlies van vorige week werd zondag Rijswijk overtuigend opzij gezet: 6-1. De treffers kwamen voor rekening van Anna Vorenkamp (2x), Marit Trouwborst, Jolie Hopman, Ruby Macknack en Sophie Custers. De mannen van Alphen (1e Klasse A) wonnen vorige week, maar speelden zondag gelijk (2-2, doelpunten: Maarten Spillenaar en Daan Verkleij).

Na het verrassende verlies in het openingsweekend, herstelde Tempo (hoofdklasse, veldcompetitie) zich afgelopen zaterdag door met 11-11 gelijk te spelen tegen Korfbal League-club Groen Geel.

Hieronder zijn de radio-interviews met Eli Wattimury (Alphense Boys O21), Arnoud Boersma (hockeyvrouwen Alphen) en Robbert Groeneveld (hockeymannen Alphen) te beluisteren.