Sportoverzicht: AZC Alphen en Aspasia openen competitie met winst

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor AZC Alphen en Aspasia zijn de waterpolo- en volleybalcompetitie afgelopen weekend van start gegaan. Op de eerste speeldag van het nieuwe eredivisieseizoen won AZC met de grootst mogelijke moeite van De Ham (8-9). In de slotseconde maakte AZC-doelman David Gyorgy, die mee naar voren was gekomen voor de laatste aanval, het winnende doelpunt.

Nadat Aspasia (Promotieklasse C) de eerste twee sets (25-17, 25-23) had gewonnen, walsten de Koudekerkers vervolgens in het derde en vierde bedrijf (25-18, 25-11) over Inter Rijswijk heen: 4-0.

Tempo won vorig weekend voor het eerst dit seizoen in de veldhoofdklasse, afgelopen zaterdag werd de tweede zege bijgeschreven (Swift, 19-24). In de tafeltennis-eerste divisie verloren de mannen van Avanti van Hilversum (1-9, zege: Martin Groenewold) en speelden de vrouwen met 5-5 gelijk tegen De Treffers. Nena Zantman won twee wedstrijden, Sharon van Zeleren en Christel Petit één. Ook trok Avanti een dubbelspelpartij naar zich toe.

Hockey: Alphen rianter aan kop

De hockeymannen van Alphen gaan steviger aan de leiding in de 1e Klasse A. Zelf won 'HCA' van VVV (1-4) terwijl concurrent AMVJ verloor. Het verschil op de ranglijst is nu vier punten. Luke Kalksma, Bob van Rongen, Maarten Spillenaar en Jur van de Scheur wisten het net te vinden.

De vrouwen van Alphen (1e Klasse B) gingen met 4-2 onderuit tegen Craeyenhout. Sam Macnack en Marit Trouwborst zorgen voor de doelpunten.

Hieronder zijn de radio-interviews met Robbert Groeneveld (hockeymannen) en Bas Donkers (Aspasia) terug te luisteren.