Sportoverzicht: AZC Alphen wint weer, belangrijke zege hockeyvrouwen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd met grote cijfers gewonnen. Schuurman BZC uit Borculo werd met 10-16 verslagen. Filip Coric en Andreas Miralis hadden met respectievelijk zes en zeven doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. Ook Dejan Indjic (3x) en Sebastiaan van Mil (2x) scoorden voor AZC. Evenals UZSC en Polar Bears heeft AZC nog geen puntenverlies geleden in de waterpolo-eredivisie.

In de tafeltennis-eredivisie verloor Avanti uit Hazerswoude-Dorp met 2-4 van DTK '70. Frank Hollak en Steffen Greup zorgden voor de Avanti-punten. Met negen punten uit vier wedstrijden staat Avanti zesde op de ranglijst. De vrouwen van Avanti, die ook uitkomen in de eredivisie, verloren van Den Helder: 0-6. De voorlaatste plek op de ranglijst wordt ingenomen door Avanti.

Eerste nederlaag hockeymannen

De hockeyvrouwen van Alphen waren met 1-0 te sterk voor Amstelveen. Minke Boeijenga scoorde uit een strafcorner het enige doelpunt. Alphen klimt naar de zevende plek in de overgangsklasse. De mannen van Alphen verloren voor het eerst dit seizoen. Haarlem zegevierde met 1-4. Fabian Pastijn maakte bij een 0-4 stand de eretreffer voor 'HCA'. Alphen deelt met AMVJ de koppositie in de tweede klasse. Aspasia zag het vrouwenvolleybalteam met 4-0 (25-15, 25-20, 25-16, 25-19) verliezen van Timios. De Koudekerkse dames staan negende in de eerste klasse.

Hieronder kun je de radio-interviews met Robin Tromp (Alphen) en Simon Goessens (Avanti) beluisteren