Gepubliceerd op 08 April 2019 om 13.48 uur

Sportoverzicht: AZC doorstaat lastige horde, HCA verliest van QZ

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De waterpoloërs van AZC Alphen hebben zaterdagavond de laatste lastige horde doorstaan in de reguliere competitie. De thuiswedstrijd tegen Polar Bears Ede werd met 13-9 gewonnen. Met nog één wedstrijd te spelen, uit tegen het laaggeklasseerde ZPB Barendrecht, moet AZC de koppositie met succes kunnen verdedigen.

Eindigen op de eerste plek betekent het thuisvoordeel bemachtigen in de play-offs om het landskampioenschap. Zowel in de kwart-, als halve-, als finale speelt AZC het merendeel van de wedstrijden thuis. Met name in de eventuele finale tegen vermoedelijk UZSC Utrecht kan dat een doorslaggevende factor zijn.

Wie de tegenstander wordt in de kwartfinale is nog niet bekend. Eindigt AZC bovenaan, dan wordt het Het Ravijn of BZC Borculo. Als AZC tweede wordt, zal De Ham de eerste opponent zijn.

Dit artikel gaat verder onder de radio-interviews met Mick van den Bree en Tim de Mey (beiden AZC).


De tafeltennismannen van Avanti speelden met 3-3 gelijk tegen Salamanders en moeten zich opmaken voor de degradatiepoule om een teruggang uit de eredivisie zien te voorkomen. Datzelfde geldt voor de vrouwen van Avanti, die met 6-0 verloren van Den Helder zaterdag. Het naar de topklasse gepromoveerde Alphians (honkbal) begon zondag de competitie met een 5-15 nederlaag tegen Domstad Dodgers.

Aspasia (mannen) uit Koudekerk aan den Rijn verloor het volleybalduel tegen Delta met 4-0. Ook de Aspasia-vrouwen verloren, met 1-3 van VollinGo. Het Alphense Castellum (mannen) verloor met 1-3 van Kalinko. Alleen de vrouwen van Castellum wonnen (1-3) en zijn op de tweede plek geëindigd. Dat betekent dat Castellum promotiewedstrijden gaat spelen. Op dit moment komt Castellum uit in de tweede klasse.

Hockeymannen op koers voor promotie

De hockeyvrouwen van Alphen verloren zondag op eigen veld met 1-2 van QZ. Alphen blijft negende staan in de overgangsklasse. Dat is de laatste veilige plek. Nummer tien Helmond heeft één punt minder en nummer voorlaatst Amstelveel twee punten minder. Komend weekend speelt 'HCA' tegen Amstelveen.

De mannen van Alphen wonnen met 2-1 van Abcoude. Alphen blijft koploper met één punt voorsprong, maar belangrijker nog: het gat met de nummer drie is negen punten. De top-2 promoveert vanuit de tweede naar de eerste klasse.

Zaterdag won Tempo de return van de kruisfinales tegen KCC met 17-20. Daardoor speelt Tempo woensdagavond een allesbeslissende wedstrijd tegen KCC: de winnaar speelt volgend seizoen in de Kofbal League.

Hieronder kun je het radio-interview met Robin Tromp (hockeyvrouwen) beluisteren.
advertentie
 
advertentie