Sportoverzicht: eerste zege hockeyvrouwen en volleybalmannen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Na een gelijkspel en twee nederlagen hebben de hockeyvrouwen van Alphen zondag voor het eerst gewonnen in de overgangsklasse, het niveau waar 'HCA' op debuteert dit seizoen. Op eigen veld werd met Oss met 3-1 verslagen door doelpunten van Jip Blaas (2x) en Marit Trouwborst. Alphen klimt naar de tiende plek op de ranglijst.

De mannen van Alphen wonnen met 3-1 van Maarssen. Bob van Rongen, Maarten Spillenaar en Olivier de Klerk tekenden voor de Alphense treffers. De hockeyheren wonnen al hun wedstrijden in de tweede klasse tot nog toe en gaan aan kop in de afdeling. Alphen is de enige ploeg die alle vier de duels gewonnen heeft.

Aspasia en Castellum winnen

Het Koudekerkse Aspasia begon vorige week de competitie met een nederlaag, maar won dit weekend bij Kalinko: 1-3 (18-25, 25-23, 14-25, 19-25). In de promotieklasse staat Aspasia zevende na twee wedstrijden. De vrouwen van Aspasia, uitkomend in de eerste klasse, wonnen ook hun tweede wedstrijd. Punch werd geklopt. Castellum uit Alphen aan den Rijn zag zowel de mannen- als vrouwenploeg met 3-1 winnen. De mannen van Haaglanden, de vrouwen van Delta.

De honkballers van Alphians verloren hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Rowdies uit Ridderkerk bleek met 5-6 te sterk. Alphians eindigt de competitie in de eerste klasse als tweede en promoveert voor het tweede jaar op rij. Tempo won zaterdag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd op het hoogste korfbalniveau van Nederland, terwijl AZC Alphen in de tweede voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld dit weekend.