Sportoverzicht: geen goede competitiestart tafeltennis- en volleybalteams

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Avanti heeft een flinke dreun gekregen afgelopen weekend. De tafeltennismannen uit Hazerswoude-Dorp, die uit eigen beweging zijn teruggezet van de eredivisie naar de eerste divisie omdat Avanti - door een aantal vertrekkende spelers - geen representatief team op de been kan brengen dit seizoen, gingen met 9-1 onderuit bij De Toekomst. Albert van Beek won als enige een wedstrijd.

Ook de vrouwen van Avanti verloren hun openingswedstrijd van het seizoen. Ook in dit eerste divisie-duel was De Toekomst de tegenstander en Avanti verloor met 6-4. Nana Zantman tekende voor drie punten, Christel Petiet maakte één punt. De volleybalcompetitie voor Castellum is dit weekend ook van start gegaan. De Alphense volleybalvrouwen verloren in de eerste klasse van Leython met 4-0. In de promotieklasse werd de wedstrijd van de volleybalmannen van Aspasia (Koudekerk aan den Rijn) tegen Zovoc op het laatste moment uitgesteld.

De korfballers van Tempo moeten nog minimaal een week wachten op de eerste overwinning. Thuis tegen Sporting Delta werd het 19-19, wat Tempo op twee punten uit drie wedstrijden brengt in de veldhoofdklasse. De hockeymannen herstelden zich goed na de uitschakeling in de Gold Cup door met 2-1 te winnen van Houten. Daan Auney en Daan Verkleij scoorden. De vrouwen versloegen Westland: 0-4 (doelpunten: Marit Trouwborst 2x, Sophie Custers, Ruby Macnack).

Hieronder zijn de radio-interviews met Blake Cuckow (hockeymannen Alphen) en Frank van den Berg (volleybalvrouwen Castellum) te beluisteren.