Sportoverzicht: Tempo klimt naar top hoofdklasse

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo heeft zaterdag voor het derde weekend op rij gewonnen. De 20-10 overwinning op Rohda brengt de Alphense korfbalploeg naar de derde plek in de Hoofdklasse B (veld), met één verliespunt minder dan de koploper.

In de tafeltennis-eerste divisie won het vrouwenteam van Avanti van Disnierats (9-1). Ruby Tangerman en Nena Zantman wonnen al hun partijen, Sharon van Zelderen pakte twee punten voor Avanti. Ook het dubbelspel wonnen de Hazerswoudsen. De mannen van Avanti gingen onderuit tegen Maashorst (3-7). Martin Groenewold en Vincent Swart wonnen een enkelspelpartij, ook boekte Avanti een dubbelspelzege.

De volleybalvrouwen van Castellum (1e Klasse E) wonnen met 3-1 (25-20, 25-12, 25-14, 22-25) van Kalinko. De wedstrijd van de mannen van Aspasia (Promotieklasse C) tegen VOLEVO werd vanwege corona afgelast.

Winst AZC en HCA

De waterpolowedstrijd AZC - PSV (eredivisie) wonnen de Alphenaren met 18-10. Ook beide hockeyteams van Alphen (HCA) boekten succes: de mannen wonnen van Bennebroek (4-2), de vrouwen van IJsseloever (2-0).

Hieronder zijn de radio-interviews met Mark Glissenaar (Tempo) en Frank van den Berg (Castellum) te beluisteren.