Sportweekend: goede competitiestart AZC, Tempo en HCA; Alphense Boys O21 stunt tegen Vitesse

ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen, Tempo en de hockeymannen- en vrouwen van Alphen zijn dit weekend alle vier de competitie begonnen met een overwinning. Bij AZC debuteerde hoofdcoach Tim van Gulik met een 13-16 waterpolozege op ZPB uit Barendrecht. 'Met de internationals die wij hebben aangetrokken, willen we meedoen om het landskampioenschap', sprak Van Gulik vooraf uit. Elf van de zestien treffers werden gemaakt door een (ex-)international.

De opmerkelijkste uitslag werd geboekt op het korfbalveld: Rohda - Tempo werd 7-23. 'Wij willen het maximale uit dit seizoen halen', meent coach Mark Glissenaar. 'Het is voor mij echt een vraag hoe hoog wij kunnen meedraaien. Dat weten we pas in december na een wedstrijd of vier à vijf in de zaalcompetitie. Promotie naar de Korfbal League is zeker geen doelstelling. En als de instelling juist is, kunnen wij elke week winnen.'

De hockeymannen van Alphen wonnen van Overbos (3-2), de vrouwen van IJsseloever (1-2). 'Vorig jaar stonden we bovenaan na zeven wedstrijden. Ons doel is bij de eerste twee eindigen, om te kunnen promoveren naar de overgangsklasse', meent coach Robbert Groeneveld van de mannen. En de doelstelling van de vrouwen? 'Ook wij willen meedoen om de bovenste plekken', aldus Marco Kuiper.

Gestunt werd er ook door Alphense Boys O21. De talentvolle voetballers wonnen in Arnhem van Vitesse O21 (1-2), de grote favoriet voor het kampioenschap. 'Wij werden teruggedrongen door Vitesse, maar gaven desondanks heel weinig kansen weg en waren zelf erg effectief met onze eigen kansen', blikt trainer Eli Wattimury terug. 'Een gelijkspel was terecht geweest en had ik ook voor getekend.'

Uitslagen en doelpuntenmakers

Waterpolo (eredivisie mannen), ZPB Barendrecht - AZC Alphen (13-16). Doelpuntenmakers AZC: Jacoppo Mandolini (5x), Milos Filipovic (4x), Robin Lindhout (3x), Jesse Nispeling (3x), Lars Reuten.

Korfbal (hoofdklasse veld), Rohda - Tempo (7-23).

Hockey (1e Klasse A mannen), Alphen - Overbos (3-2): 1-0 Daan Auney, 2-0 Luke Kalksma, 3-0 Fabian Pastijn, 3-1, 3-2.

Hockey (1e Klasse B vrouwen), IJsseloever - Alphen (1-2): 0-1 Jet Molenaar, 0-2 Marit Trouwborst, 1-2.

Onder 21-voetbal (Divisie 2), Vitesse O21 - Alphense Boys O21 (1-2): 0-1 Pierre Mokanda, 1-1, 1-2 Yuval Checkley.

Hieronder zijn de radio-interviews te beluisteren met Mark Glissenaar (Tempo), Robbert Groeneveld (hockeymannen), Marco Kuiper (hockeyvrouwen) en Eli Wattimury (Alphense Boys O21).