Sportweekend: Luuk neemt na 10 jaar afscheid van Tempo met overwinning

Foto: Korfbalvereniging Tempo

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo heeft de laatste reguliere competitiewedstrijd van het zaalseizoen overtuigend gewonnen. Het werd zaterdagavond 25-16 tegen GKV Gorinchem. Luuk van Eeuwen, tien jaar lang de vaste Tempo-verslaggever van Studio Alphen, nam afscheid als vaste korfbalvolger.

Als nummer drie van de ranglijst mag Tempo - in tegenstelling tot GKV - niet meedoen aan de kruisfinales voor promotie naar de Korfbal League. Voor Tempo is deelname aan de promotieklasse volgend seizoen, een nieuw op te zetten competitie tussen de Korfbal League en de huidige hoofdklasse, het maximaal haalbare. Tegen Nieuwerkerk neemt Tempo het dinsdag- (uit) en zaterdagavond (thuis) op voor één finaleplek. De eindstrijd wordt een week later in een best-of-three-serie gespeeld.

AZC Alphen verloor het laatste reguliere competitieduel in de waterpolo-eredivisie van Widex/GZC Donk uit Gouda. 'De Klassieker' eindigde in 14-11. Vanaf half mei gaat AZC op voor de landstitel. Tot en met de eventuele finale hebben de Alphenaren, die geëindigd zijn op de eerste plek, het thuisvoordeel. In de kwartfinales is ZVL-1886 (Leiden) de tegenstander.

Scoreverloop en interviews