Sportweekend: Tempo laat TOP ontsnappen, winst en verlies AZC

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met nog vijf minuten te spelen stond Tempo zaterdagavond met 18-17 voor tegen vijfvoudig lands- en Europees kampioen TOP uit Sassenheim. maar vier treffers op rij leidden ertoe dat de Alphense korfballers alsnog verloren. Het werd uiteindelijk 19-21. En dat terwijl Tempo na rust tot twee maal toe was teruggekomen van een fikse achterstand. Na vier wedstrijden heeft Tempo twee keer gewonnen en twee keer verloren in Korfbal League 2.

Voor de waterpoloërs van AZC Alphen stond een dubbel programma op de rol. Zaterdag werd gewonnen van De Zaan, zondag was Polar Bears - de tegenstander in de halve finale van het bekertoernooi medio december - te sterk. Het verlies in Ede is de eerste nederlaag van AZC in de eredivisie dit seizoen.