Start nieuwe mbo-opleiding Groene Logistiek in samenwerking met Greenport Boskoop

start nieuwe mbo-opleiding Foto: mboRijnland

BOSKOOP/ALPHEN AAN DEN RIJN - mboRijnland, Yuverta en Greenport Boskoop starten in september een nieuwe mbo-opleiding Medewerker Groene Logistiek. De niveau 2 opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met tien bedrijven in de Boskoopse boom- en plantenteelt. Maandag 17 april is de samenwerking feestelijk van start gegaan. 

De opleiding is een combinatie van een leer- en werktraject in de logistiek bij een van de tien deelnemende bedrijven. De studenten gaan drie dagen aan de slag bij het bedrijf. De docenten coachen en begeleiden de student op de werkplek. Daarnaast heeft de student een lesdag op school bij mboRijnland in Alphen aan den Rijn. Tijdens de lesdag volgen zij algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap en daarnaast theorielessen.

Isabella Wolfert, teamleider opleiding Logistiek mboRijnland, is verheugd: 'Niet in de schoolbanken, maar leren bij een bedrijf in de Greenport, hoe leuk is dat. Leren in het bedrijf doet de student onder begeleiding van iemand van het bedrijf en er is een docent van school aanwezig. Een logistieke opleiding middenin het groen. Fantastisch toch?'. Ook de studenten zijn enthousiast: 'Ik leer meer op het bedrijf dan op school', zegt Yuverta-leerling Menno Schotanus.

Unieke opleiding

De opzet van de opleiding is uniek, omdat de student onderwijs krijgt op school én in het bedrijf. Niet alleen praktijkbegeleiders, zoals bij stage, maar ook vakdocenten ondersteunen de studenten in het bedrijf. Op deze manier kunnen de studenten zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Zij passen de beroepskennis namelijk direct toe in hun werk.

Anja van Tilburg, projectleider onderwijs & arbeidsmarkt bij Greenport Boskoop: 'Dat er ook veel werk is in de logistiek bij de bedrijven in de Greenport is voor veel jongeren onbekend. Terwijl het heel leuke en afwisselende functies zijn. Elke dag is anders en er is veel te leren. De nieuwe opleiding is een mooie manier om de praktijk dicht bij het onderwijs te brengen.'