Gepubliceerd op 27 Maart 2019 om 21.01 uur

Stichting MAX mag voorlopig antikraak in huidig pand blijven

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting MAX mag hun huidige pand aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn ook na de zomer blijven gebruiken. Dat gebeurt dan antikraak, tot het moment daar is dat het gebouw gesloopt moet worden om plaats te maken voor de nieuwbouw van middelbare school Ashram College.

Dat voorstel hebben wethouders Han de Jager (CDA) en Gerard van As (Nieuw Elan) gedaan aan het bestuur van MAX en daar is overeenstemming over bereikt. Over de voorwaarden moet nog onderhandeld worden.

Dankzij deze constructie mag ook Het Bunkertje, dat feesten organiseert voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking, gebruik blijven maken van het MAX-pand.

'Grote kans dat nieuwe locaties MAX gevonden wordt'

In een brief aan de gemeenteraad schrijven De Jager en Van As woensdag dat zij er vertrouwen in hebben dat er een permanente nieuwe locatie gevonden wordt. 'De verwachting is dat het vinden van een andere accommodatie gaat lukken. Met het afstoten van vastgoed door de gemeente, komen accommodaties vrij', melden beide wethouders.

Daarnaast onderzoekt de gemeente Alphen de oorzaak van de financiële tekorten van MAX. De jongerenorganisatie zegt dat veel huurders vanwege de onzekerheid over de toekomst van MAX de voorbije maanden eieren voor hun geld hebben gekozen en elders een accommodatie hebben gehuurd. Daardoor kan MAX niet meer de jaarlijkse huur ophoesten.

Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek, wordt besloten of en zo ja op welke manier het college van burgemeester en wethouders MAX wil ondersteunen.

Protestconcert

Om aandacht te vragen voor de situatie van MAX, overhandigt het bestuur van de jongerenorganisatie donderdagavond voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering een ruim 1200 keer ondertekende petitie aan burgemeester Liesbeth Spies, voor het behoud van MAX.

De Alphense band Venhill verzorgt die avond vanaf 19.15 uur een optreden voor de ingang van het gemeentehuis om te protesteren tegen de mogelijke sluiting van MAX.

advertentie
.
advertentie