Gepubliceerd op 01 Oktober 2018 om 17.06 uur

Stints niet langer toegestaan op openbare weg

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Stints, de elektrische bakfietsen, zijn voorlopig verboden op de openbare weg. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maandag bekendgemaakt.

De Stints worden op dit moment onderzocht, aanleiding hiervoor is het dodelijke ongeval in Oss op 20 september. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven toen een elektrische bakfiets werd aangereden door een trein. Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport, politie en het Nederlands Forensisch Instituut komen twijfels naar voren over de technische constructie van het voertuig, meldt de NOS. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de Stint stil valt of juist niet meer remt.

Stints zijn vanaf 2 oktober om 00.00 uur niet meer toegestaan op de openbare weg. Eerder besloten kinderopvangen in de gemeente Alphen aan den Rijn al het gebruik van de Stints te wijzigen of tijdelijk aan banden te leggen.

‘Ingrijpend besluit’

‘Dit is een ingrijpend besluit met veel praktische gevolgen voor de kinderdagverblijven’, schrijft het ministerie in een bericht. ‘De kinderdagverblijven en andere gebruikers van de Stint worden vandaag geïnformeerd over het besluit.’

Lees ook: Kinderopvangbedrijven mijden spoorwegovergangen met Stint

advertentie
.
advertentie