Straatroof op President Kennedylaan in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een jongen is donderdagmiddag beroofd van zijn koptelefoon. Dat gebeurde op de kruising van de President Kennedylaan met de Planetensingel in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar twee daders.

De straatroof vond rond 16.10 uur plaats. Naast het stelen van de koptelefoon werd ook geprobeerd om de tas van de jongen mee te nemen. Dat is niet gelukt.

Het gaat om een jongen van ongeveer 17 jaar oud, met een donkergetinte huidskleur en een fors postuur. Hij droeg een grijs vest met capuchon en een mondkapje met daarop een gouden leeuw. De andere dader is ongeveer 19 jaar oud, heeft een donkergetinte huidskleur, een slank postuur en een sikje. Hij droeg een capuchon met daaronder een grijze muts en een blauw wegwerpmondkapje.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844. De politie is met name op zoek naar de bestuurder van een grijze bus. 'Deze bestuurder heeft geroepen naar de jongens, die er vervolgens vandoor gingen', meldt de politie.