Streep door zaalcompetities korfbal dit seizoen na verlenging lockdown: ‘Verstandig besluit’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Niet één team van korfbalvereniging Tempo komt dit seizoen in actie tijdens de zaalcompetitie. Direct nadat premier Mark Rutte dinsdagavond aankondigde dat de huidige lockdown met drie weken wordt verlengd, besloot korfbalverbond KNKV om het zaalseizoen te schrappen.

'Een heel verstandig besluit', reageert Tempo-hoofdtrainer Mark Glissenaar. Alleen voor de Korfbal League, het hoogste niveau van Nederland, geldt een uitzondering. Uit die competitie degradeerde Tempo vorig seizoen. Had de lockdown in maart van het vorig jaar één week eerder ingevoerd geweest, was Tempo niet gedegradeerd en had het aankomende zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen af moeten werken.

'Je moet niet heel het land door willen reizen. Het kan niet anders dan dit', meent Glissenaar. De coach zegt dat hij en zijn spelers dit besluit al een aantal weken zagen aankomen. De teleurstelling is wat dat aangaat al verwerkt. 'Het zou gezien de huidige omstandigheden ook heel raar zijn als wij wel hadden mogen spelen.'

Op z'n vroegst wordt pas in april weer voor het eerst in competitieverband gekorfbald. In het voorjaar wordt, indien mogelijk, het veldseizoen hervat.

Lees ook: Lockdown 3 weken verlengd, burgemeester Spies wil geen avondklok