Stropdas van Minerva gevonden in tuin en te koop gezet: bieding van meer dan 2 miljoen euro

Foto: Een deel van de Minerva-stropdas uit de advertentie

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - 'De stropdas is gedragen en kan nog naar Heineken-bier stinken.' Het was de wervende tekst van een opvallende advertentie. Op Marktplaats werd een Minerva-stropdas aangeboden die in een tuin was achtergelaten door een dronken student. Het hoogste bod ging over de 2 miljoen euro. De advertentie is inmiddels offline gehaald. 

De stropdas was volgens de verkoper uit Hazerswoude-Rijndijk achtergelaten door een commissielid van Minerva. Hij werd aangeboden tegen elk aannemelijk bod 'aangezien de eigenaar zelf de ballen niet heeft om langs te komen', stond in de advertentie.

'Achtergelaten in een dronken bui na een nachtelijk bezoek van twee of meerdere Minerva-leden aan onze tuin.' Dat gebeurde volgens de verkoper nadat studenten naar de kennismakingstijd in Hazerswoude-Rijndijk waren geweest. 'We hopen dat de stoelen goed zaten en dat er niet te veel modder uit de border aan de schoenen is blijven zitten.'

'Dader ligt op het Minerva-kerkhof'

Het kledingstuk leek een gewild exemplaar, er werd elf keer op de das geboden. Al is het de vraag hoe serieus deze biedingen waren. Een bod van 17,26 euro leek te refereren aan de 17.26-uursborrel van Minerva. En 1.814.000 euro leek een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Minerva: 1814.

De verkoper heeft contact gehad met de praeses van de Leidse studentenvereniging. Deze heeft de 'dader' verzocht om zich te melden. 'Dit heeft helaas niet geresulteerd in het afhalen van deze waardevolle stropdas. De dader ligt waarschijnlijk op het spreekwoordelijke 'Minerva-kerkhof' aan de Breestraat te Leiden.'