Studio Alphen genomineerd voor titel Omroep van het Jaar 2022

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Studio Alphen is genomineerd voor de titel Omroep van het Jaar 2022. Een speciale vakjury heeft de publieke lokale omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn genomineerd, samen met drie andere omroepen. Op 10 juni wordt bekend welke omroep de titel in de wacht sleept, tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards in Hilversum.

Uit inzendingen die eerder zijn gedaan, zijn deze vier genomineerden geselecteerd. Dat is op basis van onder meer het aanbod van dagelijks nieuws via de verschillende platformen, de programmering en de samenwerking met andere omroepen en organisaties. Studio Alphen werkt al jarenlang samen met de regionale omroep Omroep West en met Studio Kaag en Braassem, de publieke lokale omroep in die buurgemeente.

In de komende periode bezoekt de vakjury alle vier de lokale omroepen. 'De omroepen worden dan onder andere beoordeeld op hun journalistieke prestaties, de kwaliteiten van de organisatie en de maatschappelijke relevantie', meldt De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), die de Lokale Media Awards organiseert. Naast Studio Alphen zijn ook OOG Groningen, WOS en Omroep ZuidWest genomineerd.

'Stuk voor stuk professionals'

'We zijn heel blij met deze nominatie, maar niet verrast', zegt Ben Schuttenbeld, voorzitter van Studio Alphen. 'Studio Alphen presteert al jaren op hoog niveau. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk professionals, betaald en onbetaald.' Studio Alphen is in de afgelopen jaren vaker genomineerd geweest voor de titel Omroep van het Jaar.

Schuttenbeld benadrukt dat de nominatie een enorm compliment is voor iedereen die betrokken is bij de Alphense lokale omroep. 'Tientallen vrijwilligers zetten zich wekelijks in om uitzendingen te maken op radio en televisie, om het nieuws te verslaan en om de lokale politiek te volgen', zegt de voorzitter. 'Met elkaar verzetten zij bergen, in hun vrije tijd en onbetaald.'

Verhuizing

Sinds april is Studio Alphen verhuisd naar Theater Castellum. Ook die verhuizing was niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers. 'Maandenlang is er door hen gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Met dat nieuwe onderkomen en de vele technische vernieuwingen zal de kwaliteit van Studio Alphen alleen nog maar verder toenemen.

Lees ook: Marcel Hijnen van Studio Alphen maakt kans op titel Omroepvrijwilliger van het Jaar