Studio Alphen Jaaroverzicht: de hoogte- en dieptepunten van 2022

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De belangrijkste gebeurtenissen in de gemeente Alphen aan den Rijn in het jaar 2022. Die komen voorbij in het Studio Alphen Jaaroverzicht.

Aan het begin van het jaar had heel Nederland te maken met een flink pakket aan coronamaatregelen. In de loop van 2022 keerde het ouderwetse 'normaal' weer terug. Het land ging steeds verder open, waardoor veel evenementen na twee jaar hun terugkeer maakten. Verder werd het nieuws begin 2022 gedomineerd door de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk die om het leven is gebracht.

In maart mochten we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en de discussie over het al dan niet bouwen in de Gnephoekpolder bij Alphen aan den Rijn kende ook dit jaar nog geen ultieme climax. De Nederlandse driekleur hing op veel plekken ondersteboven, waarmee agrariërs aandacht vragen voor de stikstofplannen van het kabinet.

Het Studio Alphen Jaaroverzicht wordt vanaf zaterdag 24 december om 19.00 uur uitgezonden op televisie, waarna het tot en met de volgende ochtend 11.00 uur ieder uur wordt herhaald. De uitzending is hieronder ook online te bekijken.