Studio Alphen maakt dagelijks radioprogramma: Studio Quarantaine

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Studio Alphen gaat vanaf donderdag 19 maart een speciaal radioprogramma maken vanwege de coronacrisis: Studio Quarantaine.

In het radioprogramma worden de laatste actualiteiten doorgenomen. 'In deze bijzondere tijd willen we inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn ook verbinden met elkaar', zegt Mike Mourits van Studio Alphen. 'Mensen werken thuis, kinderen gaan niet naar school en iedereen probeert zoveel mogelijk thuis te blijven. Via dit radioprogramma willen we iedereen in contact met elkaar houden.'

In Studio Quarantaine besteedt Studio Alphen van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur aandacht aan de verschillende initiatieven die hulp bieden aan mensen die dat op dit moment hard nodig hebben. 'We verzamelen en geven ook tips hoe je thuiswerken kunt combineren met het opvangen en begeleiden van kinderen. En verzoeknummers, om het thuisblijven iets aangenamer te maken, zijn uiteraard ook van harte welkom.'

Het radioprogramma Studio Quarantaine is ook via het televisiekanaal en de online livestream van Studio Alphen te volgen.

Wekelijks kerkdienst op televisie

Omdat vrijwel alle kerkdiensten in de gemeente Alphen aan den Rijn de komende weken niet doorgaan of zonder bezoekers plaatshebben, blijft Studio Alphen net als afgelopen weekend iedere zondag een kerkdienst uitzenden op televisie. 'In de Maranathakerk wordt de komende tijd door meerdere kerken een gezamenlijke protestantse dienst gehouden. Studio Alphen zal deze wekelijkse dienst uitzenden op televisie en via de online-livestream. De uitzendingen beginnen om 10.00 uur', aldus Studio Alphen-hoofdredacteur Michel la Faille. Op de radio blijft Studio Alphen iedere zondag wekelijks wisselende kerkdiensten uitzenden.

Van maandag tot en met vrijdag zendt Studio Alphen extra uitzendingen van het Alphens Filmjournaal uit op televisie. Ieder uur is een andere aflevering te zien, direct na het Studio Alphen Nieuws. 'We gaan ervan uit dat de oudste inwoners van onze gemeente geen beschikking hebben over bijvoorbeeld Netflix. Op deze manier bieden we toch wat afleiding in deze bijzondere tijd, met videobeelden uit Alphen aan den Rijn die teruggaan tot 1963', zegt Mourits.

In het weekend blijft Studio Alphen, aansluitend op het Studio Alphen Nieuws, het cultuurprogramma PuurPodium uitzenden.

Programmawijzigingen

Door de coronacrisis zijn er meer programmawijzigingen. Zolang er niet gesport wordt, komen de wekelijkse radio- en televisie-uitzendingen van Sport Lokaal te vervallen. Ook Studio Alphen Politiek gaat niet door. La Faille: 'Het politieke nieuws dat er is, verslaan we via onze reguliere nieuwskanalen. Dat geldt ook voor de sterk ingekorte gemeenteraadsvergadering volgende week donderdag. Al onze andere radioprogramma's gaan door, maar het is niet uitgesloten dat bij gezondheidsklachten een aantal doelgroepenprogramma's komt te vervallen. Waar mogelijk wordt vanuit huis gewerkt.'

De reguliere nieuwsvoorziening van de lokale publieke omroep op radio, televisie en www.studioalphen.nl gaat tijdens de coronacrisis gewoon door.

De radiozender van Studio Alphen is in de ether te ontvangen op 90.0 FM (Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen en Zwammerdam), 105.1 FM (Boskoop) en 106.5 FM (Benthuizen, Hazerswoude, Koudekerk aan den Rijn). Een volledig overzicht van alle frequenties en kanalen is hier te vinden.

Vanzelfsprekend volgen medewerkers en vrijwilligers van Studio Alphen de richtlijnen op om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Waar mogelijk werken zij vanuit huis.